Στον αέρα η Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας

Στον αέρα η Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας

Αρ. Πρωτ. 8787/14.04.2010

Προς Υπουργό:

- Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας

Στον αέρα βρίσκεται η λειτουργία της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας, μετά την πρωτοφανή αδιαφορία που επέδειξε η ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου και η οποία είχε ως συνέπεια την παραίτηση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας. Η ανησυχία είναι έντονη, μετά από αυτή την εξέλιξη, καθώς το έργο της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας ήταν ζωτικής σημασίας, όχι μόνο για τη Θεσσαλονίκη, αλλά γενικότερα για τη Βόρεια Ελλάδα. Η καθυστέρηση ως προς τη λήψη αποφάσεων, τον καθορισμό κινήτρων και τη μεταβίβαση αρμοδιοτήτων, δημιούργησαν μια ζοφερή εικόνα για το μέλλον της Εταιρείας.

Το όλο εγχείρημα, λοιπόν, που αποτελούσε μια από τις βασικές προτεραιότητες της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, έχει οδηγηθεί σε πλήρη απαξίωση από την παρούσα Κυβέρνηση. Η Θεσσαλονίκη κινδυνεύει να χάσει το τρένο της ανάτπυξης, αν η ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου δεν λάβει έγκαιρα αποφάσεις. Ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος, τα χρονικά περιθώρια στενεύουν ασφυκτικά και η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί απειλεί να τινάξει στον αέρα το όλο εγχείρημα. Οφείλει η Κυβέρνηση να λάβει άμεσα αποφάσεις, καθώς ήδη έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος και με την πολιτική που ακολουθεί κινδυνεύουν να χαθούν σημαντικά, για την αναπτυξιακή τροχιά της χώρας, έργα.   

Κατόπιν τούτων, ερωτάται η αρμόδια Υπουργός:

- Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί το αρμόδιο Υπουργείο, αναφορικά με την τύχη της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας, η οποία βρίσκεται στον αέρα και με ποιο χρονοδιάγραμμα;

Απάντηση Υπουργείου